Jag har gått ur svenska kyrkan p g a bibelns hemska kvinnosyn!

Hej!

Tack för julkort. Bilden på julkortet jag fick från dig hade ett vackert religiöst motiv. Tack for det. Är du religiös? Själv har jag gått ur Svenska kyrkan.

I flera år har jag läst kvinnohistoria. Började med Platon och Aristoteles och därefter hela Gamla Testamentet. Hittade exempelvis: Domarboken 19, Lots hustru och döttrar, Tamar, Jeffas offrar sin dotter, Rut, Ester m fl. Jag stöder kyrkans biståndsarbete men inte att de sprider Gamla Testamentets historier vilka förmedlar en hemsk kvinnosyn som gör att miljoner kvinnor fortfarande lever som slavar.
Jag tror att så länge människor tror på Jahve, eller någon annan Gud av manligt kön, och hans (deras) lagar, så kommer flickor och kvinnor att värderas sämre än män.

I början av 1990-talet träffade jag Birgitta Onsell och efter att ha läst alla hennes böcker och gått med i TEALOGERNA (läran om den kvinnliga guden) har jag förstått hur allt hänger samman.
Exempel:
Evangelium enligt Matteus Kapitel 21:17-23. Där Jesus förbannar och dödar fikonträdet (när han rider in i Jerusalem). Varför dödade Jahves son Jesus fikonträdet? Jo därför att han visste att fikonträdet och alla andra träd dyrkades som Gudinnans gåva till människorna. Den ljuvligt söta mogna fikonfrukten, en avbild av hennes blygdläppar, i vars inre hundratals frön till nya fikonträd gömmer sig. Frön som förökar sig självt i Moder Jord. Men i utbildning till präst lärs det ut att fikonträdet dyrkades för lövens skull för de liknade penisar med två pungkulor! Resterna av gudinnan och den gamla tron måste till varje pris elimineras. 

På bilden sitter den stora gudinnan Ishtar från Främre orienten som en Bergens moder. Med allseende ögon, iförd ceremoniella kläder, sittande på en bergstron i Mari, Syrien, överblickar hon världen. I Ishtars knä möttes jord och himmel i ett heligt äktenskap (Getty). Skulpturen från ca 2 400 f Kr, nu i Museet i Damaskus.

Det otvivelaktigt första ”människoträdet”, är livsträdet- moderkakans stam och grenverk. Våra förfäder, förlevande såg och lade samman.
Moderträdet – släktträdet. För dem alla var jorden och alla träd heliga. Och människorna planterade ”vårdträd” framför ingången till sina hus. I samma kapitel sägs att Jesus förbannade berget: ”Häv dig upp och kasta det i havet”, och det skall ske bara ni tror: Bergen de heliga? Den äldsta traditionen talar om berget som den kvinnliga principen och bergskulturen var uppenbarligen vida utbredd.
ANAPURNA – ett annat av Himalajas toppar – har dock undgått patriarkalisering. Namnet är liktydigt med Det stora närande bröstet eller Givarinnan av all föda (Uppg. Harry E Wedeck/Wade Baskin i Dictionary of Pagan Religion, 1974).

På Island står Helgafjäll, ett minne från tiden då berget uppfattades som heligt att ingen otvagad (?) fick titta ditåt och inget levande väsen, vare sig människa eller djur, fick då tillfogas någon skada. Den gamla benämningen Moderberget är alltjämt i bruk (Ström 1967).
Nämnvärt i sammanhanget: Jordens högsta bergstopp hette en gång CHOMOLUNGMA; vilket närmast betydde världens modergudinna.
Namnet ändrades dock i mitten på 1800-talet till Mount Everest till åminnelse av en engelsk ingenjör som gjort förtjänstfulla mätningar i landet.
Konstantin den store, omkr. 280-337, romersk kejsare 306, kejsare även i Östrom 323, senantikens störste härskare. Konstantin ombildade rikets förvaltning och rättskipning (avskaffade korsfästelse), och skapade ett nytt kejserligt garde samt gjorde år 330 Konstantinopel (Bysans) till romerska rikets huvudstad. Idag kallas staden Istanbul. Konstantin stödde kristendomen och dyrkas som ett helgon i hela den katolska världen. Han gjorde också söndagen till helgdag. Till sin mamma Helena byggde han ”födelsekyrkan” i Betlehem över en grotta som av traditionen utpekas som Jesu födelseplats och som anses vara en av de äldsta kristna kyrkorna i världen och som fortfarande är i bruk. Platsen betraktas som helig av kristna såväl som muslimer. Men Jesus föddes väl i ett stall? Konstantin den store ville ha samma makt som forntidens gudinnor och lät sig avbildas som dem med stora allseende ögon.

Bästa hälsningar från Magdalena!

dn svd Präster Kvinna i Israel Patriark

…….

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jag har gått ur svenska kyrkan p g a bibelns hemska kvinnosyn!

  1. Anund skriver:

    Men gud! Gå inte ur svenska kyrkan. Då lämnar man ju fältet fritt för islam och moskéer på sikt. Nej, nej, nej.!

  2. Gretchen skriver:

    Bra inlägg! Mer sånt!

  3. Amandas minnen skriver:

    Du skriver grymma inlägg! Jag har själv lämnat en kristen sekt inom pingstkyrkan, och det ger mycket att få höra andra som dela samma frustrationer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s