Gud Moder

I kyrkan mässar dom om och om igen: Gud Fader, Son och den Helige Ande. Tycker ni att dom har glömt något väsentligt? Som Modern och Dottern t ex! Det tycker jag. Vi har 3 300 kyrkor i Sverige. Dom flesta ståtar tomma. Dyra att värma upp. Hur ska det sluta? Jo, det skulle kunna sluta bra om kyrkorådets gubbar kunde uppdatera det hela och inse att vi numera är moderna. Lämna plats åt kvinnorna även där uppe! Vi kan också prata med himlens alla väsen. Tro´t eller ej påvar och prelater! Men det kan vi och det ska vi!

Gud Innan

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gud Moder

 1. nynna skriver:

  Ja, tro´t eller ej påvar och prelater! Vi kan det och vi ska det… Vi kan också prata med himlens alla väsen! Och inte bara ”däruppe” – för däruppe finns inte så mycket att det stör, mest bara mörker o ingenting, utan ”härnere”. Här är vårt hem, här är kryllande liv i alla former, här till Moder Jords bankande hjärta, hennes sång (Hon avger ett mkt djupfrekvent ljud) skall vi sjunga med allt levande, hennes barn. Henns safter stiger och sjunker, liv föds, död och föds igen. Myriader av levande intelligens i alla varelser som har liv och rörelse är det oss förunnat att kommunisera med. Vi kommer att sluta titta upp i himmelens höjd och i stället möta varandras blick och se in i varandras ögon – och le! Människa och människa; hare, elefant, fågel o fisk… Vi kommer att sluta ropa på hjälp från Herran däruppe och istället hålla varandras händer – i sorg och i dans. Vi skall ge varandra liv, inte ta det från varandra. Vi kommer att strunta i ängslig bekymring om egen frälsning från Helvetets straff och himmelsfärd efter döden och i stället LEVA glada i förtröstan att vår moder Jorden tar emot oss som barn på livets kväll och låter oss få sova och vakna till en ny dag, ett nytt liv med mera lek under sol och stjärnor. Vi är hennes barn och vi vill aldrig lämna denna vackra jord för en tom himmel. Vi önskar inget annat paradis än det sprakande, glittrande, färgstrålande, häpnadsväckande, betagande paradis som finns på jorden. Vi kommer aldrig att stå o se på att någon förgiftar denna jord med kemikalier, genmodifierade arter o allt det där utan att vi odlar upp ännu mer ekologisk mark, skyddar ännu fler skogar och hav, djur och barn. Allt som har liv är på vår sida. Disor, änglar, trollmor, älvor, alla varelser på jorden som vill leva i fred – dans med oss! Präster o prelater – vi möts inte i himlen, men dans med oss här, ja?Kvinnan

 2. Micke skriver:

  Har en tanke och två fråga till dig.Frågan först. Tror du verkligen att det finns en Gud ? (kvinna eller man är orelevant i denna fråga )Tror du att denna varelse/väsen är fysiskt bunden eller på annat sätt måste föröka sig och därav måste ha ett kön ?Bibeln talar om att Gud är Ande. Du säger att allt har en födelse och därav så måste Gud har haft en mor. Vilka bevis har du för att Andar har en början och ett slut ?Tack för migMicke

 3. Gud Innan skriver:

  nynna: Så ska vi ha´! Micke: Det är bara sagor. Vi vet ingenting så Gud är en uppfinning. Människan har en lång historia – jag har studerat gudsbildrna 75 000 åt tillbaka. Då människan dyrkade livet, naturen och födandet. Jesus har bara 2 000 år på nacken. Inkaindianerna hade Solen som Gud. Det enda vettiga egentligen.Om man bar har en saga där Fadern och Sonen står högt i kurs får Modern och Flickan ett lägre värde. Så är det nu. Kvinnans underordning är inskriven i Bibeln. Det måste vi ändra på.

 4. Christer Brodén skriver:

  Micke! Gud är ingen varelse, bara uppenbarelse.Grubbla på vem du själv är, det vill säga ditt medvetande.Läste du härom året om den franske statstjänstemannen som saknade större delen av hjärnan? Aftonbladet och andra hade fått storyn från brittiska läkartidningen The Lancet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s