Gud Innan lägger sig i: Hylla kritiskt tänkande! Låt även Humanisterna få statligt stöd!


Likvärdighetsprincipen för livsåskådningar i Sverige

På regeringssammanträdet idag väntas regeringen ta ställning till om likvärdighetsprincipen för olika livsåskådningar ska gälla i Sverige, med avseende på statligt stöd. Idag exkluderas förbundet Humanisterna från detta, trots att alla formella krav är uppfyllda, medan till exempel buddhistiska, muslimska och kristna organisationer erhåller sådant stöd.

En sekulär livssyn

Grundläggande för humanismen är kritiskt tänkande och en vetenskaplig kunskapssyn. Humanismen är en sekulär – icke-religiös – livssyn som anser att det inte finns några förnuftiga skäl att tro på religiösa dogmer, gudar eller övernaturliga förklaringar av tillvaron. Humanister har en kritisk inställning till alla former av religion, nyandlighet och ockultism

Tycker ni som jag att humaninsterna också ska få statligt stöd?

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Gud Innan lägger sig i: Hylla kritiskt tänkande! Låt även Humanisterna få statligt stöd!

 1. Gud Innan skriver:

  Var tog mitt inlägg vägen?

 2. Linda skriver:

  Nej då Gud Innan, jag har inte slutat med navlesträngen, men jag har börjat skriva om annat också mellan rapporterna från ”Internationella navelskådarklubben”.Vad tyckte du förresten om mitt barnbarns gudssyn?

 3. Gud Innan skriver:

  Jättebra! Tänk om alla kunde tro på det! Hon – självklart för honom. Tänk vad barn kan mycket tidigt. Det slås jag av hela tiden.

 4. Peter skriver:

  Jag tror själv på Gud o det gör majoriteten av människorna.Om man inte tror på Gud så tror man ofta på något annat det kan vara Vetenskap det vara på sin egen för måga, det kan vara på vad som helst.Jag tycker att vi skall värna om en frihet för var o en att själv vilja tro på det de vill Tillåt både religiösa skolor o vanliga skolor.Bara man inte utövar våld mot varandra.Man måste ge frihet för männniskor så länge det inte gör våld mot andra.I det forna Sovjet o Även Kina fick man inte vara kristen det är ju ohyggligt.Kommunism är ju lika om inte värre än religioner.Men jag tar avstånd från militanta Muslimer o andra sopm använder religionen som täckmnatelför våld o maktanspråk

 5. Nisse Humanist skriver:

  Vi har kastat vidskepelsen i en säck och istället för att tro på Ödet, Gud och Fan och hans moster, har vi satt Fakta, Experiment och Utbildning i högsätet.En internationell jämförelse visar att de som lämnat tron på en högre makt, belönats med centralvärme, bilar, Internet och ett rikt sexualliv. Medan de som ligger på skallen flera gånger om dagen till Guds ära, är kvar i armod.

 6. Maria skriver:

  En kritisk hållning kan man ha fast man är kristen. Jag är en sån som ser igenom sjuka mönster, och det gäller i alla miljöer, även religiösa. Jag har gått livets hårda skola.Humanisterna är på frammarsch, och det har sina orsaker.Jag har fått alldeles för många bönesvar för att kasta ut Gud ur mitt liv. För mig är tron inte bara teori, det är att jag varit med om saker. Därför är humanisternas tänkande lite skrattretande, men om det bara vore en tro i teorin så skulle jag förstå dom.Jag har inte betämt mig för att tro på Gud. Jag har mött honom.

 7. Archibald III skriver:

  Mer pengar åt mig, ja! Men seriöst, det vore trevligt om man ville tilldela oss lite pengar så vi kan fortsätta forska och utbilda.Maria: Skoj att du har det roligt. Våra teorier kan iallafall bevisas med olika medel (för att vi ska kunna kalla något en teori så måste vi ha underlag och bevis). Vi har sett gud alldeles för lite för att kunna utesluta vetenskapen.

 8. Kari skriver:

  Ja, jag tycker de ska ha statligt stöd. Det är en enorm massa människor – men vad har det med det jag skrev, att göra? Vad som hände INNAN Gud? Det kan man ju bara gissa: inte veta. Man kan tro, men inte veta. Inte ens vetenskapsmännen vet.Vad fan spelar det för roll,egentligen så länge man inte är intresserad av astronomi och fysikens lagar? Sånt sitter f.ö uppe i huvudet, inte i känslo/andliga livet. De kommer aldrig någonsin kunna reda ut detta med Gusds vara eller inte i jordelivet eftersom de försöker reda ut det vetenskapligt(med hjälp av just tankelivet).Läste en artikel ur illustrerad vetenskap där en amerikansk forskare bl.a uttrycker sej så här: ”Om en person anser att Gud finns,så finns Gud”. För den personen,alltså. Dessutom sa forskaren en mycket viktig sak: ”Man ska skilja på andighet och religion. Andlighet är en högst privat angelägenhet. Religionen(och kyrkorna) är till för att hålla ordning på dem som har en andlig utveckling/har och har haft andliga upplevelser.En religiös människa behöver nödvändigtvis inte ha någon andlighet och en andlig behöver inte vara religiös. Det är två olika saker. Men ibland sammanfaller de, för att många med en utvecklad andlighet vill träffa likasinnade och då tror de att de måste gå till kyrkan…Om man beblandar sej med kyrkliga människor märker man direkt vilka av de religiösa som har en andlighet och vilka som inte har det.Det gäller även prästerna och har alltid gjort inom historisk tid som vi känner till. Jag tycker det är alldeles förträffligt. Jag får tro vad jag vill, andra får tro vad de vill.

 9. Gud Innan skriver:

  Nisse: Hur rätt har du inte! Där man försvlavar kvinnan finns ingen utveckling. Bara inveckling i en massa tygstycken som inte kan göra någon glad.

 10. Gud Innan skriver:

  Arch: Det finns ingen som sett Gud. Gudsbilderna är människans – några andra finns inte att tillgå!

 11. menuette skriver:

  Ge dom stöd också då.Måste säga att jag har upplevt de där humanisttyperna en aning torra och alltför vetenskapliga.Faktiskt!De verkar inte tro på ngt varken mirakel eller under, utan allt smulas ner in i minsta beståndsdel.(har sett dom på Tv i samband med en tarotkvinna)Kul att du lagt in ett nytt inlägg.

 12. Maria skriver:

  Nisse Humanist….hehe….Kul kille.*skrattar gott!*

 13. Linda skriver:

  Hej Gud Innan! Ja det tycker jag de ska få.Jag har förresten just nu ett inlägg om kristen skrämselpropaganda

 14. K@rin skriver:

  Uppfyller man de uppställda kraven så ska man ha del av kakan.Kari och Archibald III håller jag för övrigt med menMaria begriper jag mig inte alls på. (Är inte hon kristen?)

 15. Monica skriver:

  Hej det var längesedan vi talades vid …nu tycker jag du ska göra som så många andra tänd ett ljus för allt hindra gatuvåld och elände i vår värld så gör du lite nytta och skriv en blogg om våldet i vår värld det ger mycket mer än det här tomma tjatet om Gud och allt som du inte tror på -…… men våldet behövs inte diskuteras det finns redan ha det bra .kram monica

 16. Archibald III skriver:

  Menuette: klart vi är vetenskapliga. Vi jobbar med det. Jobbet går ut på att bryta ned allt så vi kan få reda på hur det fungerar och om det gör oss torra så fine, vi vet ändå att kunskap är makt!

 17. Annica skriver:

  Tack för stödet hos mig Kram

 18. tyrla skriver:

  nu blev jag nyfiken ..hur tänker du då? ang din kommentar hos mig.

 19. HelenaQ skriver:

  Tack för din kommentar hos mig. sköt om dig*kram*

 20. Elisabeth skriver:

  Svar JA, absolut! startar du en namnlista?? Tycker nog det är viktigt att alla livsåskådningar ska få finnas sida vid sida så varför ska humanisterna bli utan stöd??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s